Новини

СДРУЖЕНИЕ „БЪЛГАРСКИ МУЗЕИ“ ПОЛУЧИ ПРИЗНАНИЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА КУЛТУРАТА


23.05.2023 г.

На 22 май 2023 г. в зала „Средец“ на Министерство на културата се състоя церемония по връчване на отличия на личности и институции от различни области на културата за техния принос за развитието на българската духовност.


Сдружение „Български музеи“ получи Плакет за цялостен принос в развитие на културата и Грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.


Наградата беше връчена от министъра на културата на г-н Борис Хаджийски – председател на Управителния съвет на Сдружението, който благодари за признанието и призова държавата да постави развитието на българската култура и запазването на идентичността ни като основен приоритет.


На награждаването присъства от страна на Сдружение „Български музеи“ и доц. д-р Соня Пенкова – член на Управителния съвет. На церемонията бяха отличени номинирани специалисти от музеи и художествени галерии.


pic pic pic pic pic