Новини

ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ „НАСЛЕДСТВО“ НА СДРУЖЕНИЕ „БЪЛГАРСКИ МУЗЕИ“ ЗА 2020 г.


За пета поредна година Сдружение „Български музеи“ отличава музейни институции за приноса им в съхраняването и популяризирането на културното наследство на страната ни.

Жури в състав доц. д-р Людмил Вагалински, д-р Светла Казаларска, Весела Ножарова, д-р Николай Тодоров и д-р Екатерина Цекова определи носителите на наградите за 2020 г.

Награда „Музей на годината” за 2020 г. се присъжда на Национален военноисторически музей – София за новата експозиция „Армията във време на промени“.

В категорията „Образователна инициатива” е отличен проектът на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“ – Кюстендил „Децата и Музея II. История и традиции от детските ръце“.

В категорията „Събития и работа с публики“ призът е присъден на Регионален етнографски музей на открито „Етър“ за „Празник на пестила“.

Наградите „Наследство на Сдружение „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.