Новини

СДРУЖЕНИЕ „БЪЛГАРСКИ МУЗЕИ“ ВРЪЧИ ЕЖЕГОДНИТЕ НАГРАДИ „НАСЛЕДСТВО“


На официална церемония в Националния военноисторически музей за пета поредна година Сдружение „Български музеи“ връчи наградите „Наследство“ на музейни институции за приноса им в съхраняването и популяризирането на културното наследство на страната. Жури от културолози, изкуствоведи и музейни специалисти избра най-достойните кандидатури за 2020 г. в три категории – Музей на годината, Образователна инициатива и Събития и работа с публики.

Наградата „Музей на годината“ беше връчена от зам.-министъра на културата доц. д-р Пламен Славов на Национален военноисторически музей – София, за най-новата експозиция „Армията във време на промени“. Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“ – Кюстендил, беше отличен с проекта „Децата и Музея II. История и традиции от детските ръце“ в категорията „Образователна инициатива“. Регионален етнографски музей на открито „Етър“ получи приза в категория „Събития и работа с публики“ за „Празник на пестила“.

На събитието зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов, директорът на Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ Екатерина Джумалиева и началникът на отдел „Музеи, галерии и визуални изкуства“ д-р Аксиния Бутева връчиха престижните награди „Златен век“ на музейни специалисти от цялата страна.